Хресна хода Василя Стуса

Мені здалося  – я живу завжди.
Неначе в сні було моє дитинство,
Цей вік, і мій вінок, де квітло двадцять весен
Уже пожовк, осипався, опав…

4 вересня – День пам’яті Василя Семеновича Стуса – поета, публіциста, перекладача, літературознавця. Цьогоріч минула 35- річниця з дня його смерті. 

Із метою ознайомлення  учнів із життєвим шляхом поета світового рівня, борця за справедливість, формуванню високих моральних якостей, виховання національної гідності та свідомості у  закладі освіти вшанували пам’ять героя – земляка.

Вчителі української мови та літератури : Підкоморна Галина Василівна, Немировська Наталія Вікторівна, Бладика Оксана Омелянівна, Зелінська Людмила Олександрівна, Хлевна Олена Яківна провели змістовні та креативні заходи :

  • Усний журнал «Василь Стус –  Подільський Шевченко» (5-А клас);
  • Бібліотечний урок « Хресна ході Василя Стуса» ( 11 -Б клас);
  • Обговорення художнього фільму «Заборонений» (11-А клас);
  • Літературна  книжкова виставка « Трагічний, величний і вічний Василь Стус» ( 6-Б, 2-А);
  • Здійснили екскурсію до зали пам’яті поета (5-А, 7-А, 9-А клас)

Життя  Василя Стуса  – це дорога через терни до зірок, повернення до рідного народу,  адже, провісними  є слова Василя Стуса : « Народе мій, до тебе я ще верну, і  в смерті обернуся до життя!».

        Вшанування пам’яті  Подільського Шевченка пробуджує прагнення школярів до волі і справедливості, збереження духовного спадку сучасної України, яке відстоював борець за незалежність України  Василь Семенович Стус.

Posted in Новини.