Посвята у козачата 2019

Український край – край,
Як рай чудовий.
До козацької господи
Завітали знову.
Хоч давно часи минули
Ті козацькі й славні,
Ми традиції навіки
Збережемо прадавні.

Історія кожного народу має свої символи й атрибути. Народними символами України є славні сторінки козаччини. 

10 жовтня  напередодні свята Покрови та Дня захисника України другокласники на одну мить перенеслися в далеке минуле нашої держави і помандрували козацькими стежками  під час свята «Посвята у козачата».

До другокласників завітали військовослужбовці  військової частини А0707: Борис Інна Олександрівна, Кирилюк Валерій Савович, Перов Олексій Васильович.

Із таким світлим днем школярів привітала директор школи Інна Василівна Сташко, та урочисто вручила ройовим символ влади – булаву.

Козачата  розповіли, що «безстрашні і сміливі, цінують рідне слово, батьківську землю берегтимуть, житимуть у дружбі, для народу будуть у службі, Батьківщину шануватимуть і про добробут її дбатимуть, бо мають козацький дух».

Щиро віримо, що юні козачата вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я незалежності і процвітання України.

Учасники  рою «Гайсинські соколи» (Блажко Олександр (11 клас), Гут Владислав (11 клас), Янковський Богдан (10 –А клас)) запевнили молодших друзів у тому, що молодь України пам’ятає минуле і гідно береже майбутнє.

Пісні і танці присутнім подарували вокальний ансамбль «Кіндер-сюрприз» ( керівник Лазаренко Дмитро Іванович), солістка Проскуріна Вероніка (5-А клас) та танцювальний колектив 7-А та 3-Б класів (керівник Стус Марина  Сергіївна ).

Майстерно урочистість провели Ковч Юлія ( 10-А клас) та Паламаренко Марина ( 11 клас).

 

Posted in Новини.