Екскурсія до Верховної Ради України 2019

8 жовтня 2019 р.  за погодженням із керівництвом Апарату Верховної Ради України було організовано екскурсію до Верховної Ради України для лідерів учнівського самоврядування  та старост класних колективів навчального закладу.

Школярі ознайомилися із приміщеннями Верховної Ради України, її архітектурною спадщиною. Оглянули чудові картини, що прикрашають стіни, приміщення балкону, з якого видно робочі місця народних обранців. Велику зацікавленість викликала картина О.Кулакова «Державотворення».На ній зображені депутати Верховної Ради України, історичні особи, які брали участь у державотворенні на різних етапах боротьби за незалежність України та державний символ – великий прапор у центрі картини.

Окрім того, учні мали змогу побувати у сесійній залі парламенту, де ухвалюють закони України, а також завітали до кулуарів Верховної Ради України, у яких проходять брифінги народних депутатів.

У  освітньому центрі лідери  переглянули відео «Верховна Рада»,  юних гайсинчан залучили до дебатів, молодь мала можливість відчути себе у ролі народних обранців, які розробляють законопроекти.

Усі пізнали для себе багато цікавих нових фактів, що пов’язують історію нашої держави і сьогодення.

Далі подорож продовжилась  найвидатнішими місцями столиці.

Школярі та педагоги  висловлюють слова щирої вдячності за цікаву та змістовну екскурсію до Верховної Ради України та освітнього центру.

 

Posted in Новини.