День цивільного захисту 2019

Кожен із нас має право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха. Сьогодні гарантом цього права виступає держава, створивши систему цивільного захисту. Саме цивільний захист має своєю метою захист населення від небезпечних наслідків екологічних, техногенних, природних і воєнних катастроф.

Цивільний захист оповіщає населення про загрозу і виникнення різних надзвичайних ситуацій, організує життєзабезпечення людей під час катастроф, проводить рятувальні роботи в районах лиха і осередках ураження, навчає населення вмінням застосовувати засоби індивідуального захисту і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.

26 квітня у школі проведений День цивільного захисту. Відповідно до плану заходів, з учасниками навчально – виховного процесу в цей день були проведені заходи стосовно поведінки під час надзвичайних ситуацій. У рамках цього дня діяла виставка літератури з питань цивільного захисту населення, засобів індивідуального захисту. Відбувся конкурс наглядної агітації та заочна вікторина зі знань основ цивільного захисту. У кожному класі на початку першого уроку пройшла інформаційна п’ятихвилинка. Багато інформації щодо дій у надзвичайних ситуаціях можна прочитати на оновленому шкільному стенді. Адже дуже важливо, щоб діти вміли захистити себе у разі будь -якої біди.

Важливе значення для збереження здоров’я та життя учнів є набуття навичок дій у надзвичайних ситуаціях.  Саме з цією метою було проведено практичне заняття з евакуації учнів за сигналом «Пожежна тривога».

Підсумки Дня цивільного захисту були підведені на загальношкільній лінійці.

Памятайте, життя – це найбільша цінність людини!

Posted in Новини.