День партизанської слави

22 вересня в Україні відзначають День партизанської слави. Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. Понад п’ятсот з’єднань і сотні загонів народних месників, що діяли в тилу ворога під час Другої Світової війни на території України, зробили вагомий внесок у визволення країни від нацистських загарбників.

Із метою вшанування подвигу партизан і підпільників у роки Другої світової війни у навчальному закладі проведено ряд заходів. 

У класних колективах пройшли інформаційні хвилини  «Партизанський рух на теренах Гайсинщини».

« Полум’я партизанської війни»,- під такою назвою відбувся інформаційний  дайджест у  7 класах ( вчитель історії Тарасюк ІринаОлександрівна).

Учні перегорнули сторінки історичних подій років Другої світової війни, переглянули відео про партизанський та підпільний рух опору в Україні та Вінницькій області.

 Колектив  11-Б класу провели історико – літературне дослідження: « Невідома війна: партизанський рух на Україні» ( вчитель історії Тарасюк ІринаОлександрівна).

В урочищі Белендіївка, учні 6-А класу ( класний керівник Грабова Ганна Сергіївна) вшанували хвилиною мовчання тих, хто виборював звільнення України від нацистів у тилу ворога. 

Класний колектив 11-А  (вчитель історії Грабова Ганна Сергіївна)  перегорнули сторінки альманаху « Слава Вам, герої – партизани».     

Щорічно, колектив навчального закладу приєднується до привітань народній месниці – ГанніПетрівніФаріон.

Плине час, однак пам’ять про зроблене партизанами у часи Другої світової житиме вічно.

Важливо, що пам’ять ця є стрижнем, що єднає людей різних поколінь, адже безсмертний подвиг партизанів та підпільників назавжди буде для кожного із нас прикладом патріотизму, незламного духу та безмежної  любові до рідної землі.

Posted in Новини.