Виставка писанок «Яйце-райце»

Великдень – одне з найвеличніших  та найшанованіших свят у народі. Свято Пасхи супроводжується багатьма звичаями та  обрядами.

Найдревніший обряд, який зберігся і понині, є розфарбовування яєць. Тому на передодні  Великодня проводяться виставки писанок та крашанок.

У нашій школі також усі з нетерпінням чекають на Пасху – і дорослі, і діти. Підтвердженням цьому є виставка-конкурс писанок та колективних святкових екібан, який відбувся 17 квітня.

Участь у підготовці  і оформленні виставкових робіт  взяли учнівські колективи школи, разом із вчителями та батьками. А найактивнішими були учні 4-А класу (класний керівник Шевчук Т. М.), 2-В класу (класний керівник Лазаренко О.Є.), 2-Б класу (класний керівник Прикмета О. С.), 2-А класу (класний керівник Юрченко Н.В.). Фантазія, ідеї і їх втілення просто вражають.

Найкращі роботи представили:

  1. Гулій Єлизавета ( 1-А клас);
  2. Каляфіцька Ірина (2-Б клас);
  3. Неборачок Вероніка (2-Б клас);
  4. Сас Данило (2-Б клас);
  5. Польшина Валерія (2-А клас);
  6. Руденко Дар’я ( 2-А клас);
  7. Рибаченко Дмитро (2-В клас);
  8. Сабадош Богдан (2-В клас);
  9. Івацко Анастасія (3-А клас);
  10. Бондарець Кароліна (3-Б клас);
  11. Ковальчук Юлія ( 4-А клас);
  12. Польшин Станіслав (4-А клас);
  13. Тихонюк Ярослав (2-Б клас);
  14. Попенко Ілля ( 3-Б клас);
  15. Перкун Олександр ( 2-Б клас)

 

Проведення такого тематичного заходу залучає дітей до вивчення звичаїв українського народу у сфері декоративно-ужиткового мистецтва; виховує в них національно-патріотичні почуття, гордість за свою країну, рідний край; надає учням можливість виявити свою індивідуальність; сприяє зміцненню дружніх стосунків у колективах, розвитку згуртованості, надихає на спільну творчу діяльність.

Posted in Новини.