Виставка писанок «Яйце-райце»

Великдень – одне з найдавніших та найшанованіших свят у народі. Свято Пасхи супроводжується багатьма звичаями та  обрядами. Та найдревніший обряд, який зберігся і понині, є разкрашування яєць. Тому перед  Великоднем проводяться виставки писанок та крашанок.

У нашій школі також усі з нетерпінням чекають на Пасху – і дорослі, і малі. Підтвердженням цьому є виставка-конкурс писанок та колективних святкових екібан. Участь у підготовці експонатів взяли учнівські колективи школи, разом із вчителями та батьками. А найактивнішими були учні 3-А класу (класний керівник Шевчук Т. М.), 1-А класу (класний керівник Юрченко Н. В.), 1-Б класу (класний керівник Прикмета О. С.), 2-Б класу (класний керівник Бондарєва О. В.). Фантазія, ідеї і їх втілення просто вражають.

Проведення такого тематичного заходу залучає дітей до вивчення звичаїв українського народу у сфері декоративно-ужиткового мистецтва; виховує в них національно-патріотичні почуття, гордість за свою країну, рідний край; надає учням можливість виявити свою індивідуальність; сприяє зміцненню дружніх стосунків у колективах, розвитку згуртованості, надихає на спільну творчу діяльність.

Posted in Новини.