У кожній дитині – таланту краплина

Малювати картини руками не можна,
Лише серцем, що б’є у душі..
В тій, де мешкає дивний художник,
Що натхнення черпає в собі.

«У кожній дитині – таланту краплина» – під таким гаслом з 11.10.2018 по 18.10.2018р. пройшов тиждень образотворчого мистецтва у нашій школі (вчитель – Гулій Анна Вікторівна), основною метою якого було познайомити школрів з цікавими засобами мистецтва, пробудити уяву та фантазію учнів, виховувати естетичний смак та патріотичні почуття.

Низка заходів предметного тижня була спрямована на створення зв’язку між внутрішнім світом учня та його оточенням.

Залучення дитини до образотворчого мистецтва –  це  основа естетичного виховання.

Протягом тижня учні розгадували загадки, ребуси, кросворди, грали в ігри «Знайди 10 відмінностей», «Домалюй», «Лабіринт», «Малюй, мій пензлику, малюй!».

П’ятикласники познайомились з новими техніками «монотипії» та «акватипії».

З метою виявлення й підтримки юних талантів та обдарувань у школі проведений конкурс дитячих малюнків для учні 1-4 класів «Я – нащадок козаків», «День козацтва». Шестикласники створювали листівки до Дня захисника України.

Учні 7-8 класів виготовляли плакати, присвячені Європейському дню боротьби з торгівлею людьми «Стоп торгівлі людьми», «Людина – не товар».

Першокласники виготовляли вироби з кіндер-сюрпризів «Веселе курчатко», а учні 2 класу познайомились з пальчиковим та долоньковим живописом і створили композицію «Осінні квіти».

Впродовж тижня діти малювали, дізнавалися щось нове про мистецтво, переглядали виставки, виражали свої емоції та творили від душі. Цей час по-справжньому можна назвати мистецьким.

Posted in Новини.