Семінар – практикум психологів

07 лютого у школі відбувся семінар-практикум фахівців психологічної служби району на тему:  «Казкотерапія, як інструмент практичного психолога у роботі з усіма учасниками освітнього процесу».

      Учасників семінару гостинно зустріли адміністрація та педагогічні працівники закладу, розповіли про здобутки та творчі плани, представили візитівку.

Практичний психолог  школи Плахотнюк А.О. провела з учнями 2-го класу заняття з елементами тренінгу на тему: «Казка в гості завітала». У ході заняття Анастасія Олександрівна продемонструвала, як казка допомагає дітям шкільного віку розкритися, позбутися хвилювань, викликати позитивні емоції; розвивати увагу, уяву, моторику та зв’язне мовлення; виховувати почуття колективізму, бажання навчатись у школі.

       Ситник Ю.О. (практичний психолог ЗДО №5підготувала виступ – презентацію «Використання казкотерапії в роботі з дітьми дошкільного віку», акцентуючи увагу на основних прийомах роботи з казкою, які використовує у своїй діяльності.

Як викликати інтерес до казки у дорослих продемонструвала колегам практичний психолог ЗДО №7 Савченко В.В.,провівши із учасниками семінару брейн-ринг«Казкотерапія».
Підсумовуючи роботу заходу, методист РМК Крук Л.П. націлила увагу колег на тому, що казкотерапія, як психологічний метод, сприяє розвитку особистості,  є ефективним у роботі з усіма учасниками освітнього процесу.

Posted in Новини.