Реалізовано пілотний проект GoCamp Afterschool

Наша школа славиться своїми учнями та вчителями, їх досягненнями та реалізацією багатьох проектів. На сьогоднішній день в освітньому просторі дуже актуальне питання володіння іноземними мовами, тому в навчальному закладі створюються всі умови для ефективного вивчення англійської, французької та польської мов.

Навчальний заклад має досвід співпраці з волонтерами Корпусу Миру США, а з 24 листопада по 16 грудня було реалізовано пілотний проект GoCamp Afterschool. Це новий формат позашкільної програми з поглибленим вивченням англійської та французької мови із залученням іноземного волонтера. Реалізувати даний проект, у школу запрошений волонтер із Франції Крістофер Родрігес, який вільно спілкується французькою та англійською мовами, захоплюється кінематографією, любить мандрувати і має велике бажання познайомитись зі школярами та допомогти у вивчені іноземних мов, адже займався волонтерською діяльністю в Мексиці та Бразилії.

Після уроків діти беруть  участь у реалізації захоплюючих проектів та завдань, спілкуючись лише англійською та французькою мовами між собою та з іноземним волонтером. За допомогою спеціально розробленої програми діти навчаються працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі, критично мислити та бути толерантними до інших.

Окрім позашкільної роботи з дітьми, волонтер бере участь у навчальному процесі – уроках англійської та французької мови (1-11 класи) і співпрацює з вчителями під час заняття. Допомагає волонтеру в роботі з учителями та учнями вчитель французької мови Столяренко Людмила Петрівна та вчитель англійської мови Шуригіна Наталія Павлівна.

Час минає дуже швидко, учні легко знайшли спільну мову з Крістофером, адже багато спільних інтересів, захоплень, а також об’єднує підготовка та втілення спільного проекту. Волонтер із цікавістю приймає участь в уроках та  шкільних заходах, а саме перейнявся підготовкою до проведення свята-зустрічі з дітьми з Кисляцької спецшколи, яке було проведено до Міжнародного дня людей з інвалідністю, став учасником акції до дня боротьби зі СНІДом.

Учні школи провели для Крістофера екскурсію містом, а випускниця Капкан Тамара показала історичні та культурні місця нашої столиці.

Цікавою була зустріч із волонтером, головою громадської організації солдатських матерів «Мальва» Менюк Л. А.

Із захопленням Крістофер проводив репетиції щодо реалізації шкільного проекту «Французькі свята», в якому взяли участь учні 5-11 класів.

Також було проведено театралізовану виставу «Французькі зимові свята», круглий стіл з обміну враженнями про роботу з волонтером, виставка-дегустація страв французької кухні.

Під час втілення проекту Крістоферу вдалось мотивувати до кращого вивчення іноземних мов учнів та вчителів школи.

Переконані, що даний проект – це ще одна цікава сторінка міжнародного співробітництва у школі №4.

Posted in Новини.

Залишити відповідь