Екскурсія учнів 3-Б класу до народного музею « Пам’яті Чорнобиля»

Чорнобиль! Нам багато розповідали про жахливу катастрофу, але всією душею хотілося побачити хоч найменшу частинку історії, дізнатися, як усе це відбувалося, ще раз почути про біду 1986 року. Тому напередодні 33-ї річниці аварії на ЧАЕС учні 3-Б класу ( класний керівник Бондарєва Олеся Василівна) відвідали народний музей «Пам’яті Чорнобиля».

Музей «Пам’яті Чорнобиля» Гайсинського району був відкритий 26 квітня 2006 року до 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Третьокласники  уважно слухали розповідь Поворознюка Миколи Івановича, одного з учасників-ліквідаторів на ЧАЕС. Микола Іванович продемонстрував учням інформативні матеріали, прилади для замірів забруднення – дозиметри, особисті речі та відзнаки. В експозиційній кімнаті учням було представлено комплекти одягу працівника АЕС, радіолога-дозиметриста та військовослужбовця, а також світлини з місця катастрофи.

По закінченню екскурсії учні висловили подяку Миколі Івановичу за змістовну розповідь. Відвідування музею допоможе учням усвідомити масштаби Чорнобильської аварії через долі тисяч людей – її учасників, свідків і жертв.

Posted in Новини.