Вчимося бути толерантними

У безмежному морі різноманітних культур, думок, ідей, що належать людям різних країн на планеті на допомогу має  прийти розуміння поняття «толерантності». Толерантність – повага, сприйняття та розуміння.

«Людина повинна бути людиною», – писав О.Довженко. Звичайно, кожен із нас має задуматися над своїм ставленням до інших,  уміти підтримати один одного,  прислухатися до інших думок, поглядів.

16 листопада – у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності.

З нагоди Міжнародного Дня толерантності в нашій школі було проведено ряд заходів:

  • Інформаційні хвилини «Толерантність врятує світ», «Толерантність у нашому суспільстві», «Ми різні, але рівні», «Риси толерантної особистості»( класні керівники 5-11 класів).
  • Акції :

«Будьмо толерантними»( міністерство культури та відпочинку учнівського парламенту – Шевчук Ольга та Поїзд Анастасія 10клас); «Діти -дітям» (командир волонтерського загону Ратушняк Дарія 10 клас);  «Серце побажань» (голова дитячої організації  «Сонцеграй»  – Чикалюк Тетяна 6Бклас ).

  • Перегляд відео – роликів «Уроки сови»(класні керівники 1-4 класів).
  • Стендова експозиція «Толерантність в нашому житті». (педагог – організатор Данчук Наталія Михайлівна).
  • Урок доброти «Толерантність – крок до розуміння» (психолог школи Плахотнюк Анастасія Олександрівна) .

Б.Шоу говорив: «Тепер, коли ми навчилися літати по повітрю, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди». Щиро віримо, що ці слова  стануть пророчими і наші учні будуть завжди пам’ятати, що толерантність  врятує світ!

Posted in Новини.