Зимові свята. Традиції, вірування та звичаї українців

Та прийдуть до тебе три празники в гості:
Що перший же празник – святе Різдво,
Що другий же празник – святого Василя,
Що третій же празник – святе Водохреща.

Народні свята, традиції, звичаї та вірування – це духовні скарби українського народу.

З метою ознайомлення дітей з календарем зимових звичаїв та обрядів, виховання учнів на традиціях українського народу, створення позитивного святкового настрою 17 січня у 3-А класі  (класний керівник Шевчук Тетяна Миколаївна) відбулась віртуальна мандрівка “Зимові народні свята. Традиції, вірування та звичаї українців”.

Тетяна Миколаївна звернулась до дітей із теплими словами побажань здоров’я,  радості, здійснення мрій та успіхів у навчанні. Разом з дітками вона помандрувала у світ звичаїв, легенд, переказів, чаруючий світ календарно-обрядової поезії, світ духовної краси наших предків, розповіла про народні традиції, пов‘язані з новорічними та різдвяними святами.

Усі разом третьокласники пригадали колядки та щедрівки, якими вони віншували свою родину, друзів та сусідів в дні Різдвяних свят.

У класі панувала атмосфера родинного затишку, тепла та доброзичливості.

Діти отримали багато задоволення, незабутні враження та позитивні емоції.

Найбільші зимові свята закінчуються. Але ніколи не закінчиться любов і бережливе ставлення людей до пам’яті своїх предків, до історії свого народу, до його звичаїв.

Тож нехай  різдвяні свята зігрівають серця всіх людей, надихають на добрі справи, а Вифлиємська зоря надасть віри у себе.

 

Posted in Новини.

Залишити відповідь